menneet tapahtumat ja uutisarkisto

Menneet tapahtumat

Täältä voit lukea kertomuksia joistakin Walesinterrierikerhon järjestämistä tapahtumista.

Agirotu 2010
Teksti ja kuva: Hanna Leskinen
Agirotu 2010 -tapahtuma pidettiin 2.-4.7. Ylöjärvellä, Teivon raviradalla. Koko viikonloppu oli mahtavan aurinkoinen, jopa paahtava. Järjestäjä oli kuitenkin ottanut lämpötilan huomioon ja paikalla oli hyvät mahdollisuudet koirien viilentämiseen, juottamiseen ja märkäloimien kasteluun.

Sunnuntain joukkuekisoissa waleseja edusti sekä kilpailevien minien että kilpailevien medien joukkueet. Minien “Walesittarissa” oli mukana Una, Nekku, Millie ja Superruuvi ohjaajinaan Tiina Muros, Heini Leskinen ja Pauliina Pietilä. Tiina ohjasi sekä Unaa että Ruuvia. Medien “Terriereistä parhaimmat 2010” -joukkueessa kisasivat Roope, Viivi, Nuutti ja Irwi ohjaajinaan Tiina Muros, Jade Erkko, Heini Leskinen ja Pekka Ikonen.

Kilpailujen tulokset ovat nähtävillä Ylöjärven Koirakerhon sivuilla, mutta tuloksia tärkeämpää lienee, että kaikilla oli mukavaa ja saimme monta walesia edustamaan hienoa rotuamme.

1

Kisoista on nähtävissä kilpailevien medien rata YouTubessa.

 

 

Walesit lenkkeillen maailmankartalle!
Teksti: Hanna Leskinen
Sunnuntaina 11.4.2010 loistavassa kevätsäässä kuusi innokasta walesia omistajineen lenkkeili Haltialan maisemissa. Aurinko paistoi ja sekä koirien että ihmisten kävely sujui mallikkaasti. Komea joukkomme herätti ansaittua huomiota muissa ulkoilijoissa. Lenkin jälkeen maistuivat kahvilan virvokkeet terassilla nautittuna ehkä tavallistakin paremmilta.

2

 

Trimmauskurssi
Teksti: Hanna Leskinen
Walesinterrierikerhon kevään 2010 trimmauskurssi järjestettiin 30.3. Haagan VPK:lla. Paikalle saapui kolme koirakkoa. Aloitimme työt klo 18 ja klo 21 mennessä kaikki kolme saattoivat lähteä kotiin tyytyväisinä saamiinsa oppeihin.

Kiitämme lämpimästi Irmeliä rauhallisesta ja hyvästä opastuksesta.

 
Walesilla on parta ja häntä hyvästä syystä!

3-13-2

 
Ensin opastetaan ja sitten treenataan.

3-33-4


Tuleva maailmanvoittaja?

3-5

 

Walesinterriereiden agilitymestaruus
Teksti ja kuvat: Hanna Leskinen
Walesinterriereiden agilitymestaruudesta kisattiin tänäkin vuonna Hyvinkäällä 23.8. Suomen Snautserikerhon järjestämien virallisten agilitykilpailujen yhteydessä. Tuomarina toimi Johanna Nyberg ja paikalle oli saapunut kuusi walesinterrieriä viettämään loppukesän sunnuntaita mestaruuskisan merkeissä. Kisapaikalla oli myös turistiwaleseja haistelemassa kisatunnelmaa.

Mestaruus ratkottiin virallisen kilpailuradan jälkeisellä epävirallisella hyppyradalla ja tänä vuonna ykkössijan veivät Irwi ja Pekka Ikonen. Toiseksi tiensä raivasivat Nekku ja Heini Leskinen ja kolmannen sijan saavuttivat Una ja Tiina Muros.

Täydelliset tulokset:

1. Irwi, tulos 0 (31.24)
2. Nekku, tulos 0 (33.62)
3. Una, tulos 5 (32.85)
4. Ruttu, tulos 5 (35.30)
5. Vilppu, HYL (este 18)
6. Superruuvi, HYL (este 11)

Koirat valitsivat upealta palkintopöydältä itse mieluisensa palkinnon ja sitten kuonot kohti kotia. Ensi vuonna taas mukaan suurella joukolla!

4-1

4-2

 

Joukkonäytteenotto
Vantaan Vaaralassa järjestettiin lauantaina 18.10.2008 joukkonäytteenotto Hannes Lohen geenitutkimusta varten. Tilaisuuden tuloksena geenitutkimuksen käyttöön saatiin verinäytteet yhdestätoista koirasta.

Kiitos osallistujille!

 

Walesitreffit
Teksti: Nanna Mikalahti, kuvat: Nanna Mikalahti, Marko Osala
Walesinterrierit tapasivat kerhon järjestämässä tapahtumassa sunnuntaina 10.8.2008. Paikkana toimi Agility Sport Teamin kenttä Espoossa. Paikalla oli 5 walesinterrieriä omistajineen, sekä muutama rodusta kiinnostunut. Treffit olivatkin hyvä tilaisuus nähdä eri-ikäisiä waleseja toiminnassa.

Ohjelmassa oli ohjattua tutustumista agilityyn. Joillain koirista oli jo kokemusta agilityesteistä, ja muut kokeilivat agilityn saloja ihan ensimmäistä kertaa. Kaikki sujui mukavan leppoisasti. Kun uuden oppiminen alkoi selvästi jo väsyttää koiria, siirryimme vapaamuotoiseen yhdessäoloon grillin äärellä.

5-1

5-2

 

Trimmauskurssi
Teksti ja kuva: Pauliina Pietilä
Walesinterrierikerho ry:n kevätkauden trimmauskurssi järjestettiin 6.3.2008 Helsingin Haagassa. Mukana oli neljä koirakkoa, joista Ekun ja Sarin opastuksella kuoriutui mallikelpoisia terriereitä.

Kiitos osalllistujille sekä kärsivällisille opettajille Ekulle ja Sarille, ilman teitä kurssi ei olisi ollut mahdollinen.


Tia ja Siru trimmauksen touhussa Ekun opastuksella.

6

 

Trimmauskurssi
Teksti ja kuvat: Pauliina Pietilä
Walesinterrierikerhon trimmauskurssi järjestettiin 22.11.2007 Helsingin Haagassa. Mukana oli neljä koiraa, jotka kaikki saatiin kolmen tunnin kurssin aikana rotunsa edustajan näköisiksi. Suuret kiitokset kärsivällisille opettajille Ekulle ja Sarille, joita ilman kurssi ei olisi ollut mahdollinen!

Kurssille on suunnitteilla jatkoa kevääksi 2008. Jatkosta ilmoitamme kerhon kotisivuilla.

 
Vasemmalla: Sari opastaa pään trimmauksessa. Oikealla: Trimmauskurssin tunnelmia.

7-17-2

 

Walesikävely Helsingissä
Teksti ja kuva: Sari Mäkelä
Walesinterrierikerho järjesti kimppakävelyn Haltialan tilalla Helsingissä keskiviikkona 19.9.2007. Aamulla sää oli mitä synkein, mutta iltaa kohden selkeni ja saimmekin lopulta ulkoilla mitä mahtavimmassa syyssäässä.

Paikalla oli neljä walesia ja kaksi isoserkkua eli airista. Mukana oli myös uusia kasvoja, joita onkin aina yhtä mukava nähdä!

Kävelyn aikana saimme ihastella mm. mahtavan suurta hanhilaumaa muuttotouhuissaan. Tapahtuman kruunasi yhteinen kahvittelu lenkin jälkeen.

8

 

Tutustumisretki Opaskoirakoululle
Teksti ja kuva: Sari Mäkelä
Opaskoirakoulun tutustumiskäynnille sunnuntaina 12.8.2007 osallistui seitsemän hengen joukko. Kiinnostuneen kuulijakuntamme oppaana toimi koulun toiminnanjohtaja Vesa Väkeväinen.

Käynnin aikana tutustuttiin Opaskoirakoulun toimintaan, tiloihin ja juuri arvioitaviksi tulleisiin koiriin. Väkeväinen valotti myös koulun jalostustoimintaa. Meitä walesiharrastajia kiinnostanee se, että Opaskoirakoulun spermapankki tarjoaa palvelujaan myös meille. Eniten käyttöä kasvattajilla on ollut sperman keräykselle, säilytykselle ja kuljetuspalveluille.

9

Uutisarkisto

2.11.2012:
Agilityn SM-kisat 2012
Agilityn SM-kisoissa Jyväskylässä 16.6.2012 oli mukana Walesinterrierikerhon mini- ja medijoukkueet.

Medijoukkue ylsi neljällä nollatuloksella hienosti seitsemännelle sijalle kovatasoisessa kilpailussa. Joukkueessa kisasivat Leena Koivula ja Vicway Nostradamus “Onni”, Minna Pessi-Härkönen ja Ronesco Joyful Jumper “Viivi”, Nanna Mikalahti ja Wasara Wurraluh “Loulou” sekä Heini Leskinen ja Ronesco Jumping Jack “Nuutti”.

Vajaamiehityksellä kisanneessa minijoukkueessa olivat mukana Sari Mäkelä ja Vicway Valkyria “Killi” ja Vicway Euphoria “Riia” sekä Heini Leskinen ja Ronesco Explorer “Nekku”. Minijoukkue sijoittui 32. sijalle.

Lämpimät onnittelut onnistuneille ja menestyneille!

sm kisat 2012
Medijoukkue vasemmalta: Leena & Onni, Nanna & Loulou, Minna & Viivi ja Heini & Nuutti.

 

16.1.2012:
Walesinterrierien agilitymestaruudet 2011
Partasuiden mestisten yhteydessä Hyvinkäällä 28. elokuuta ratkottiin jälleen myös walesien agilitymestaruudet, tällä kertaa jopa yhdeksän walesin kesken. Sijoitukset ratkesivat kahden virallisen radan yhteistuloksen perusteella.

Tulokset:

1. Kirppu (Vicway Nirvana) & Terhi Kaitila, tulos: 0 (-16,05)
2. Irwi (Vicway Inspiration) & Pekka Ikonen, tulos: 5 (-15,70)
3. Thelma (Wasara Wenla) & Nanna Mikalahti, tulos: 10 (-5,19)
4. Nuutti (Ronesco Jumping Jack) & Heini Leskinen, HYL (-9,12)
5. Nekku (Ronesco Explorer) & Heini Leskinen, HYL (-7,46)
6. Waltteri (Dixie Sound Money Flow) & Terhi Kaitila, HYL (-7,30)
7. Loulou (Wasara Wurraluh) & Nanna Mikalahti, HYL (-3,62)
8. Onni (Vicway Nostradamus) & Leena Koivula, HYL (-3,40)
9. Wim (Upos Tulip) & Tapio Leppänen, HYL

????????????????????????????????????


Vasemmalta Pekka & Irwi, Heini & Nuutti ja Nekku, Terhi & Kirppu ja Waltteri, Loulou ja Thelma (kuva: Nanna Mikalahti).

 

16.1.2012:
Walesi- ja Leikkitapahtuma 2011
teksti: Nanna Mikalahti

Walesinterrierikerho ry. ja Lakelandinterrierit ry. järjestivät yhteistyössä walesinterrierien ja lakelandinterrierien epävirallisen näyttelyn 20. elokuuta 2011. Tuomarinkylän vinttikoirakeskus Helsingissä tarjosi kauniit, tasaiset nurmikentät ja koirat saatiin esittää suotuisen aurinkoisessa, joskin tuulisessa säässä. Tuomariksi oli Hollannista saapunut rotujen grand old man, Jan Albers. Janin High Flyer’s koirat ovat monien suomalaiskoirienkin takana ja hänellä on vuosikymmenien kokemus molemmista roduista, joten näyttelyyn osallistuneet koirat saivat varmasti asiantuntevat arvostelut.

Näyttelyyn oli ilmoitettu 11 leikkiä ja 27 walesia. Paikalla oli koiria pikkupennuista veteraaneihin. Leikit aloittivat päivän, sitten arvosteltiin walesit, ja lopuksi palkittiin sekä rotujen parhaat että koko näyttelyn BIS:it. Arvostelut olivat kautta linjan hyviä, erityisesti tuomaria ja yleisöä ihastuttivat ikinuori 15-vuotias leikkinarttu Big Lady’s Micro-Darkie (BIS1-veteraani), nuori komea uros High Voltages AC DC (BIS1) sekä pikkupentuluokassa esiintynyt vasta puolivuotias tuontiuros Matranensis Monty Pithon (BIS1-pentu).

Walesinterrierien tulokset:

ROP, PU1, BIS High Voltages AC DC, om. Katja & Heini Kelloniemi
PU2 High Voltages Amorphis, om. Kirsti Berg
PU3 Ak Mil Vista Hurricane, om. Anu Keerd & A. Hansen
PU4 Upos Volume, om. Kielo & Tiina Muros

VSP, PN1 Ak Mil Vista Ipanema Girl, om. Anu Keerd & M. Kabur
PN2 Dixie Sound Gem, om. Irmeli Salasmaa
PN3 Vicway Nirvana, om. Terhi Kaitila & Sari Mäkelä
PN4 Ak Mil Vista Iris, om. Anu Keerd & M. Beilinson

ROP-pentu, BIS-pentu Matranensis Monty Pithon, om. Katja & Heini Kelloniemi & Miina Kauttu-Hirvonen
VSP-pentu Dixie Sound Dear Heather, om. Irmeli Salasmaa & Tove Olin & Petri Nieminen

ROP-veteraani Bartos Kizzy, om. Heidi Vahlsten

ROP-kasvattaja, BIS-kasvattaja kennel Dixie Sound, om. Irmeli Salasmaa

Onnittelut voittajille! Ja kiitokset vapaaehtoisille mukavan näyttelypäivän järjestämisestä!

leikkitapahtuma 2011
ROP-walesi & BIS High Voltages AC DC ja ROP-leikki Terrkoff Angelina (kuva: Marika Järvinen)

 

6.9.2010:
Walesinterrierien agilitymestaruudet 2010
Walesinterrierien agilitymestaruuksista kisattiin nyt neljättä kertaa Hyvinkäällä 22.8.2010. Osallistujia oli yhteensä viisi ja mestaruudet ratkottiin kahden virallisen radan (hyppy+agility) yhteistuloksen perusteella.

Tulokset:

1. Waltteri (Dixie Sound Money Flow) & Terhi Kaitila, tulos 5 (-11.57)
2. Nekku (Ronesco Explorer) & Heini Leskinen, tulos 5 (-10.51)
3. Lill (Wonder Babe of Happytails) & Tiina Jürjo, tulos 5 (-8.93)
4. Nuutti (Ronesco Jumping Jack) & Heini Leskinen, HYL (hyl+0)
5. Kirppu (Vicway Nirvana) & Terhi Kaitila, HYL (hyl+hyl)

walter mestaruus 2010
Vasemmalla Nekku (sylissä) ja Nuutti, oikealla Waltteri (sylissä) ja Kirppu.
Kuvasta puuttuu Lill. (kuva: Hanna Leskinen).

 

11.12.2009:
Walesinterrierien agilitymestaruudet 2009
Walesinterrierien agilitymestaruuksista kisattiin 23.8.2009 Hyvinkäällä.

Tulokset:

1. Irwi (Vicway Inspiration) & Pekka Ikonen, tulos 0 (31.24)
2. Nekku (Ronesco Explorer) & Heini Leskinen, tulos 0 (33.62)
3. Una (Borchorst Gipsy Queen) & Tiina Muros, tulos 5 (32.85)
4. Ruttu (Vicway Look) & Pekka Ikonen, tulos 5 (35.30)
5. Vilppu (Vicway Boadicea) & Anne Vertanen, HYL (este 18)
6. Superruuvi (Upos Fabulous Encore) & Tiina Muros, HYL (este 11)

waltermestaryy
Agilitymestaruuskisan osallistujia ja “turisteja” (kuva: Hanna Leskinen).

 

10.9.2008:
Walesinterrierien agilitymestaruudet
Walesinterrierien agilitymestaruudesta kisattiin jälleen Hyvinkäällä partasuiden mestaruuksien yhteydessä 17.8.2008.

Tulokset:

1. Thelma (Wasara Wenla) & Nanna Mikalahti, tulos 0 (-15.34)
2. Taavi (Bartos Jump) & Nina Manner, tulos 0 (-8.90)
3. Irwi (Vicway Inspiration) & Pekka Ikonen, tulos 10
Nekku (Ronesco Explorer) & Heini Leskinen, HYL

Tuomarina toimi Anne Savioja. Voittaja ratkesi kahden radan yhteistuloksen perusteella.

waltermestaruus 2008
Kisaajat ja yleis&omul;ä, walesinterrierit vasemmalta: Thelma, Taavi, Juulia (14v.), Irwi, Nekku, Nuutti.

 

17.8.2008:
Suomalaistuloksia maailmanvoittajanäyttelystä
Walesinterrierien erikoisnäyttely, Tukholma 3.7.2008, tuomari Paul Wilkinson, Iso-Britannia
BIS Bartos Kizzy, om. Heidi Vahlsten
VSP High Voltages Red Indian, om. Katja & Heini Kelloniemi
BIS-juniori High Voltages X.O, om. Janne Siirtola
BIS-veteraani Bartos High Voltage, om. Katja Kelloniemi
BIS-kasvattaja High Voltages, om. Katja & Heini KelloniemiMaailmanvoittajanäyttely, Tukholma 5.7.2008, tuomari Peter Green, Iso-Britannia
BIS-veteraani, VMV-08 Bartos High Voltage, om. Katja Kelloniemi
JMV-08 High Voltages X.O, om. Janne Siirtola
ROP-kasvattaja High Voltages, om. Katja & Heini Kelloniemimaailmanvoittaja 1maailmanvoittaja 2 
Vasemmalla: erikoisnäyttelyn BIS Bartos Kizzy (kuva: Terhi Kaitila),
oikealla: maailmanvoittajanäyttelyn BIS-veteraani Bartos High Voltage (kuva: Markku Peittola).

 

30.8.2007:
Walesinterrieri Terri-Erin Best in Show
Suomen Terrierijärjestön 60-vuotisjuhlanäyttely järjestettiin Helsingissä 26.8.2007. Paula Heikkinen-Lehkonen valitsi koko näyttelyn kauneimmaksi koiraksi walesinterrieriuros High Voltages Red Indianin, jonka ovat kasvattaneet ja omistavat Katja ja Heini Kelloniemi.

Suuret onnittelut!

TerriEri BIS 2007

Kuva: Jetta Tschokkinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22.8.2007:
Walesinterrierien agilitymestaruudet
Walesinterrierien agilitymestaruuksista kisattiin Hyvinkäällä 19.8. virallisten kisojen yhteydessä. Varsinaiset mestaruudet ratkottiin epävirallisella finaaliradalla, jolle pääsivät mukaan virallisen radan parhaat koirakot.Tulokset:1. Taavi (Bartos Jump) & Nina Manner, tulos 0 (-18.99)
2. Thelma (Wasara Wenla) & Nanna Mikalahti, tulos 0 (-16.55)
3. Roppu (Vicway Laugh) & Tiina Kähkönen, tulos 0 (-11.27)Tuoreen mestarin menoa voi ihastella tältä videoleikkeeltä.Onnittelut menestyneille!

 waltermestaruus 2007-1waltermestaruus 2007-2
Vasemmalla: walesimestarit Nina & Taavi, oikealla: mitalikolmikko Roppu, Taavi ja Thelma.